Сряда, 03 Мар 2021
    
Созопол

Сесията на Общински съвет – Созопол ще се предава онлайн

  05.02.2021 15:42  
Сесията на Общински съвет – Созопол ще се предава онлайн

Петнадесетото редовно заседание на Общински съвет Созопол, което се провежда онлайн ще бъде излъчено директно във ФБ страницата на Общински съвет Созопол – https://www.facebook.com/os.sozopol

на 09.02.2021 г. от 9.30 ч.

Така гражданите на Созопол и жителите на общината ще могат да се запознаят с работата на общинските съветници по време на сесията.

Заседанието ще може да бъде гледано и през сайта на общинския съвет https://os-sozopol.org/ чрез бутона на facebook на началната страница на сайта.

Дневният ред на петнадесетото редовно заседание на Общински съвет Созопол включва 32 докладни, които са разпределени във всички постоянни комисии на общинския съвет. Сред тях са докладна записка от кмета на община Созопол Тихомир Янакиев за предоговаряне на кредит чрез предоставяне допълнителен гратисен период по главницата. Става въпрос за кредит сключен от Община Созопол през 2018 г.. Съгласно погасителния план през 2021 година общината следва да внесе 6 вноски по главницата на стойност 2 млн. 100 000 лв.. С предложението си кметът Янакиев иска съгласието на общинските съветници 5 вноски да бъдат отсрочени и да бъдат платени до 25 юни 2031 година.

С други две свои докладни записки кметът Янакиев предлага да бъде дарено гориво на ОД на МВР Бургас за нуждите на РУ Созопол и да бъдат дарени смазочни материали и консумативи за ремонт на автомобили на Дирекция „Жандармерия“ Бургас за нуждите на Зонално жандармерийско управление – Бургас.

Председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов е внесъл докладна записка относно относно изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Созопол, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

На тази сесия ще бъдат определени и на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответна тарифа, валидна за територията на община Созопол.

По два проекта ще кандидатства община Созопол, представени от зам. кмета Тодор Дамянов, които ще осигурят частично обзавеждане на Детския център в с. Атия, а другото проекто предложение касае патронажната грижа в общината.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на