Петък, 26 Фев 2021
    
Созопол

Хванаха нарушител на „Харманите“, лее бетон незаконно

  05.02.2021 15:01  
Хванаха  нарушител на „Харманите“, лее бетон незаконно

Незаконна плоча от бетон на плаж „Хармани“ е установена от общинската администрация в Созопол. Вчера преди обед е подаден сигнала, общината се е сомосезирала и е последвала проверка, назначена от кмета Тихомир Янакиев.  Служителите на администпрацията са установили строителство на стоманобетонова плоча с приблизителни размери 5х25 метра, изграждана върху стоманобетонови колони с височина 1,50 – 1,70 метра, което се извършва без изискващото се разрешение за строеж по реда на Закона за устройство на територията.

На втората проверка в същия ден, служители на Община Созопол връчват констативен акт на нарушителя и акт за извършено административно нарушение.

Днес, 5.02.2021 г., в 10:00 ч. е извършена трета проверка на обекта, на която се установи, че незаконната стоманобетонова плоча на плаж „Хармани“ е изцяло премахната, казват от общината, като апелират всички лица да спазват законите.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник