Понеделник, 03 Май 2021
    
Бизнес

Идея за следващ мандат! Всички пътища - държавни

  01.02.2021 16:03  
Идея за следващ мандат! Всички пътища - държавни

Силвия ШАТЪРОВА

В следващ мандат на ГЕРБ пътищата в страната да станат само държавни, а да не се делят на републикански и общински. Тази идея разви зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков в Бургас. Причината - искане от кмета на Българово Йордан Йорданов да се рехабилитира близо 7 км отсечка, по която преминава тежкотоварен трафик, която е общинска, но общината няма средства за това, които са близо 6 млн. лв.

В момента пътищата се разделят на две, общините обаче нямат средства в капиталови програми да финансират пътните ремонти.

40 000 км са пътищата на страната, малцина знаят какъв вид са те - дали са общински, или републикански, искат да са ремонтирани и го искат  от кметовете.  В следващ мандат всички пътища ще са на държавата с отговорност Агенция „Пътна инфраструктура“, прогнозира още зам.-министър Нанков. Той сподели, че от пролетта седем републикански отсечки в Бургаска област ще бъдат ремонтирани.

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Тодор Стамболиев, обществен посредник на Бургас: През годината за помощ ме потърсиха 655 души
  01.02.2021 16:49      

„Натрупах безценен опит в работата си, мисля, че успях да открия необходимия баланс между критиката и добрия тон при разрешаване на отделни казуси“, казва той