Четвъртък, 25 Фев 2021
    
Бизнес Бургас

Представят подробно проекта за паркинг под хотел България през февруари

  22.01.2021 10:04  
Представят подробно проекта за паркинг под хотел България през февруари


Подробният проект за подземен паркинг под хотел „България ще бъде представен през първата половина на феврураи. Това става ясно от писмо на инвестиора до  Стоян Царев от СЕК и Пламен Янев, които са се заявил като "Граждани Бургас".

От там искаха да организират обществено обсъждане тази събота, на което инвеститорът отказа да участва, като заяви, че ще направи представяне на проекта през февруари, защото за толкова кратко време не е готов с  детайли.

"За да има ефективност общественото обсъждане, което вие планирате да направите и с цел  да има достатъчно информация относно инвестиционното намерение „Предложение за изграждане на подземен и надземен паркинг и благоустрояване на прилежащите пешеходни зони пред западната и северната фасади на хотел „България“, град Бургас“ предвиждаме да запознаем, както Вас, така и бургаската общественост с посочените от Вас детайли. Но времето не ни позволява подобна експресна реакция.

Благодаря Ви за активната гражданска позиция! От името на ръководството, бих искала да Ви уверя, че още в първата половина на месец февруари 2021 година планираме да направим подробно представяне на проекта.

Мястото и начинът на провеждане ще бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка в страната. Искрено се надяваме ситуацията да позволява свободен достъп и среща на живо", са написали в отговор от страна на инвеститора.

След представянето се надяват всеки гражданин да има възможност да вземе информирано решение.

Така насроченото обсъждане за събота се отменя, а двамата инициатори ще го използват също за да получат експертиза по темата, като настояват община Бургас да качи на своята страница в интернет  цялата информация, която е постъпила досега, като идеен проект, информация за видовете и количествата растителност, с които ще бъде възстановена градинката и подробни хидрогеоложки проучвания.

Към този момент и в Общински съвет Бургас не е постъпила информация за проекта, който очевидно е на фаза идея.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник