Четвъртък, 22 Апр 2021
    
Общество

Борисов: Осигурили сме втората доза от ваксината за всички имунизирани

  17.01.2021 15:35  
Борисов: Осигурили сме втората доза от ваксината за всички имунизирани

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в „Индустриална зона Раковски”, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

"Това е огромна индустриална зона. 5 милиарда оборот, над 200 компании", отечете министър-председателят.

Социалният министър Деница Сачева уточни, че благодарение на индустриалната зона в последните 20 години са били осигурени 35 000 работни места.

"Много ни харчи пандемията. Сега две министерства ще отпуснат 1,2 милиона лева. Много хора почнаха и да говорят, че сме се забавили с доставките. Други държави се изкушиха да ваксинират много хора и сега се оказва, че може да нямат ваксини за втората доза. Ние сме осигурили всеки да си получи втората доза, нека ни се смеят", заяви Борисов.

Навръх големия християнски празник Антоновден премиерът Бойко Борисов разгледа един от храмовете, изградени с помощ на дарители в Раковски, където е една от най-големите католически общности у нас.

Заедно с него са социалният министър Деница Сачева и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Премиерът коментира, че парламентарните ни изборите съвпадат с католическия Великден - "Какво да направим. Така стана", заяви той.

Следващата спирка бе при училището в Раковски "Христо Ботев", където от педагогическият персонал се похвалиха, че ще увеличат заплатите.

Школото е ремонтирано отново с подкрепа на държавата.

Борисов напомни, че в последните години за образователната инфраструктура е направено много, колкото никой досега не бил правил. За радост в Раковски имало добра раждаемост и затова правели градини и школа.

Ангелов поясни, че ако се запазят данните за заболяваемостта, от 4 февруари ще разрешат 5, 8 или 12 клас да се върнат в училище. Темата щяла да се обсъжда утре.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати