Събота, 17 Апр 2021
    
Бургас

Ремонти на улици вълнуват политици и бургазлии

  16.01.2021 09:42  
Ремонти на улици вълнуват политици и бургазлии

Георги РУСИНОВ

Ремонти на няколко улици в Българово и Бургас вълнуват местен политик и граждани. Това става ясно от входирани писма до Общински съвет – Бургас. Живко Господинов от БСП-Бургас пита кмета Димитър Николов дали Община Бургас предвижда ремонт и асфалтиране на улиците „Шейново“, „Никола Вапцаров“ и „Атанас Манчев“ в Българово. При среща с живеещите там те му споделили, че въпросните улици се нуждаят от ремонт от много години насам.

„Живущите на улица „Шейново“ споделиха, че при всеки дъжд трябва да носят втори чифт ботуши. С едните да стигнат до спирката на автобуса, а с другите да се качват, за да не изкалят. Заради неравната пътна настилка е невъзможно да се излезе с детска количка на разходка, а ремонтите по автомобилите са постоянни“, пише Господинов.

Живеещите по улица „Никола Вапцаров“ добавили, че освен липса на нормална пътна настилка, от началото на годината липсва и осветление.

Общинският съветник иска да знае дали ремонтите на улиците ще влязат в Бюджет 2021 на Община Бургас.

Организацията за закрила на българските граждани пък приковава вниманието към улица „Оборище“ в Бургас. Те предлагат в частта на улицата между „Богориди“ и „Средна гора“ да бъде подменен тръбопроводът, тъй като бил стар. От ОЗБГ добавят, че улицата има нужда и от сериозен ремонт, тъй като е в платена зона и генерира приходи. Всички улици около нея били вече ремонтирани и с добра визия.

За „Оборище“ те предлагат паветата да се заменят с асфалт, да се оправят тротоарите и настоящото осветление и да се постави допълнително в участъците, където е необходимо. Т.е. според тях да се направи една изцяло нова улица.

По нея те искат паркирането на автомобили да е под ъгъл, широчината на тротоарите да бъде намалена с една плочка.

Ползите от предложението им те смятат, че са: чисто нов тръбопровод, съответно по-чиста вода и по-малко загуби на количество; нови паркоместа; улица без дупки и хубав цялостен вид; добро осветление; прави и безопасни тротоари и запазване на зеленината.

През седмицата кметът на Бургас Димитър Николов поиска от ВиК спешно да ремонтира и подмени тръбите на основни бургаски улици, за да ги включи в бюджета на общината за ремонт след това.

 

 

 

 


 

 

 




 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу