Събота, 27 Фев 2021
    
Крими

ЧСИ Тотко Колев получи условна присъда

  15.01.2021 17:07  
ЧСИ Тотко Колев получи условна присъда

Окръжен съд – Бургас осъди частния съдебен изпълнител Тотко К. на 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“, което наказание отложи за изпитателен срок от 3 години, за нарушаване на служебните му задължения.

Бургаският окръжен съд призна подсъдимия за виновен в това, че в периода 11.12.2007 г. - 14.05.2008 г., в гр. Бургас, в качеството си на длъжностно лице заемащо отговорно служебно положение - частен съдебен изпълнител на Камарата на ЧСИ, с район на действие Окръжен съд – Бургас, нарушил служебните си задължения с цел да набави имотна облага за взискателя И. И. по изпълнително дело и от това са настъпили значителни вредни последици: неимуществени и имуществени в размер на 98 800 лв. за Община Несебър.

И държавното обвинение и защитниците на подсъдимия в своите пледоарии бяха единодушни в частта, че по делото се установява наличие на престъпна схема за неправомерно придобиване на общински имот. Прокуратурата пледира, че подсъдимият е осъществил състава на престъплението, за което му бе повдигнато обвинение, с пряк умисъл и специална цел, във връзка с публична продан и възлагане на недвижим имот. Адвокатите на Тотко К. обаче пледираха за неговата невинност. Според тях се установява извършването на противоправни деяния, но не с участието на подсъдимия в тази имотна измама и още, че обвинението е недоказано.

Държавното обвинение пледира за наказание от 3 години „Лишаване от свобода“, изпълнението на което да бъде отложено за срок от 5 години. Подсъдимият да бъде лишен и от право да заема длъжността „Частен съдебен изпълнител“ за срок от 5 години. Защитата поиска Тотко К. да бъде оправдан.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник