Четвъртък, 15 Апр 2021
    
Бургас

Недялко и Асен Йорданови скочиха срещу изграждането на подземен паркинг до хотел „България“

  15.01.2021 14:45  
Недялко и Асен Йорданови скочиха срещу изграждането на подземен паркинг до хотел „България“

Георги РУСИНОВ

 

Поетът Недялко Йорданов и синът му Асен скочиха срещу изграждането на подземен паркинг под част от градинката до хотел „България“. Двамата взеха участие в провелото се онлайн обществено обсъждане на инвестиционния проект.

„Как е възможно това да се обсъжда въобще от сериозни хора? Паркингът на площад „Кирил и Методий“ е свободен и е на 200 метра от хотела. Защо е необходимо в центъра на града да се дълбае и копае? Това е най-хубавото място на града. Това и през трупа ми няма да стане“, закани се поетът.

Общинският съветник Йордан Георгиев от БСП обаче отвърна на Йорданов с думите, че въпреки, че е от еврейски произход и заради това трябва да се притеснява за паметната плоча, и че въпреки, че е опозиция и това означава, че трябва да не е съгласен с управляващите, то той е „за“ този проект. Георгиев добави, че приветства инвестиция, която е нормална за 21 век. Колегата му Стоян Коларов заяви, че ще подкрепи проекта стига инвеститорът да гарантира, че ще го изпълни навреме и че градинката ще стане по-хубава от сега.

След изказванията и от Регионалната туристическа камара Йорданов ядосано отвърна:

„Излиза, че този паркинг едва ли не ще спаси Бургас. Той е едва ли не спасителят. Кое му е спасителното на този паркинг като се разруши градинката, облика на Бургас?“.

Поетът припомни и изграждането на подземния паркинг на „Кирил и Методий“.

„Такъв гаф имахме тогава и сега още веднъж да правим такова нещо. Защо трябва да се копае в самия център на града. Това е безумие!“, отсече Йорданов.

Красимира Маркович от ГЕРБ се включи в дебата и отвърна на поета, че Бургас не е еднолична собственост, а на всички бургазлии.

Синът на поета Асен Йорданов не бе съгласен с факта, че паметната плоча ще трябва да се премести. Според него това е недопустимо и невъзможно, предвид всички усилия положени за полагането му. Той е категоричен, че ще се водят дела, ако се налага. Йорданов изрази притеснение и относно църквата.

 

Очаквайте подробен материал от общественото обсъждане!


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу