Неделя, 18 Апр 2021
    
Общество

Обмислят промяна на мерките срещу COVID-19 от февруари

  13.01.2021 16:17  
Обмислят промяна на мерките срещу COVID-19 от февруари

Противоепидемичните мерки може да бъдат облекчени в началото на месец февруари, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който посрещна първите дози от втората одобрена в ЕС ваксина Moderna.

"Обмисляме промяна на мерките, което ще стане от началото на февруари. Единственото нещо, което ще бъде променено, ще бъде в сферата на висшето и средното образование", категоричен бе той. 

От 25 януари започва масово тестване на българските учители, за да се види каква е скритата заболеваемост сред учителите и за да преценим дали да стартираме частично присъствено обучение на българските ученици, съобщи още здравният министър. 

"Вчера имахме среща с директорите на 6-те региона в страната. Ще се направи организация, която ще бъде в зависимост от съответната характеристика на населеното място или ще става в училищата с екипи, които ще ходят от РЗИ, или от личните лекари, но предимно колегите от РЗИ ще извършват тази ваксинация", каза още Ангелов.

„Имаме план да тестваме всички учители, съгласуван с министър Вълчев, за да видим каква е цялата карантина. Когато е ясна картината от първите няколко дни, ще решим каква част и кои ученици ще тръгнат присъствено, уточни проф. Ангелов.

 

Източник: Дарик


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу