Вторник, 13 Апр 2021
    
Бургас

Опасно време и днес

  12.01.2021 08:22  
Опасно време и днес

Днес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и на места в западните райони ще има условия за заледявания и поледици. Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 1° и 6°, по-високи - в източните райони от страната, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще е близко до средното и ще е без съществена промяна.

По Черноморието  ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в южните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Около Бурас- в селищно образование Черницице имат готовност за евакуация заради придошла вода.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В сряда  валежите и в източните райони ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъсва. Вятърът ще е от северозапад, умерен, в Дунавската равнина, западната част от Горнотракийската низина и източните райони временно силен. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 2° и 7°. В четвъртък след временно намаление, от запад отново ще се заоблачи и след обяд ще завали сняг. В петък на отделни места, главно в Югоизточна България и планинските райони, ще превалява слаб сняг. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от северозапад. Понижението на температурите ще продължи.

Движението по пътя Благоевград - Кресна, при км 392, се извършва временно в една лента поради свличане на  скална маса.

Има образувало се свлачище и по пътя Асеновград - Бачково. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съветват от "Пътна полиция".


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу