Вторник, 11 Яну 2022
    
Общество

Какво ще е времето на празника

  06.01.2021 09:34  
Какво ще е времето на празника

Заоблачаването от югозапад днес ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, малко по-ниски - в северозападните райони. Привечер и през нощта срещу четвъртък в Западна България ще започнат валежи от дъжд, в планините над 1300 м - от сняг, информира НИМХ, цитирана от БТА.

Над Черноморието денят ще започне с предимно слънчево време, но от югозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване.

Над планините облачността ще се увеличава. Привечер в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 1300 м - от сняг. Ще духа силен, по билата - и бурен, югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м - около 5, на 2000 м - около минус 1 градус.

В четвъртък и петък времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините - от сняг. В Западна и Северна България ще проникне студен въздух и температурите там ще се понижат, в югоизточната част от страната, където ще продължи да духа югозападен вятър, ще се задържи доста топло за началото на януари. Със застудяването в северозападните райони, Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав