Сряда, 03 Мар 2021
    
Крими

Блудствалият с възрастна жена в Звездец Райко отива на топло за 4 години

  04.01.2021 12:02  
Блудствалият с възрастна жена в Звездец Райко отива на топло за 4 години

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от четири години „лишаване от свобода“ спрямо Райко И. Той е осъден за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на възрастна жена в дома й в с.Звездец Общ.Малко Търново, като я заплашил с нож и ножица, както и затова че по същото време и на същото място извършил блудство, като употребил за това сила. Престъпните деяния са извършени на 15.04.2020г. в дома на пострадалата. Общата стойност на отнетото е сумата от 76,45лв. и стационарен телефон на стойност 40лв. Престъпленията са квалифицирани по чл.198 ал.І и по чл.150 ал.І вр. с чл.23 ал.І от НК.

По време на разследването е установено, че грабежът и блудството са извършени след употреба на алкохол. Подсъдимият се е възползвал от познанството си с пострадалата и от факта, че същата е била на преклонна възраст /92г./ и почти обездвижена на легло, поради множество заболявания.

Постановеното наказание „лишаване от свобода“ ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор, като същото е общо за двете престъпления.

Присъдата на Районен съд – Малко Търново е потвърдена от Окръжен съд Бургас, влязла е в законна сила и е окончателна.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на