Понеделник, 29 Мар 2021
    
Любопитно

Ето кога ще почиваме през 2021 година

  29.12.2020 16:07  
Ето кога ще почиваме през 2021 година

Почивните дни предизвикват голямо вълнение. Дни преди да настъпи новата година правим нови планове и задължително поглеждаме кога и колко ще почиваме през 2021 г.

Работните дни през следващата година ще бъдат общо 249. Най-много ще почиваме през месец май - общо 14 дни. Най-много ще работим през месеците март, юни, юли, август и ноември, когато има по 22 работни дни.

Традиционно първият неработен ден през годината е 1 януари, който през 2021 г. е в петък. Най-малкият месец няма неработни дни.

През март официален почивен ден ще бъде само 3 март. Националният празник на Република България, който ще бъде в сряда. 

Великден ще слее април и май, когато ще почиваме 4 дни - от 30 април до 3 май, включително. Гергьовден, който също е официално почивен ден, допълва списъка с неработните дни - пада се в четвъртък.

През май 3 почивни дни ще имаме и за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, който ще е в понеделник. 

Летните месеци  - юни, юли и август са без допълнителни почивни дни. Денят на Съединението - 6 септември се пада в понеделник и ще осигури 3 почивни дни, защото се сливат събота, неделя и понеделник. Неработен ще бъде и 22 септември - Денят на независимостта, но той е в сряда.

През декември има 5 неработни дни - от 24 декември до 28 декември, а Нова година се пада в събота.

 

Източник: Dariknews.bg


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията