Вторник, 30 Мар 2021
    
Бургас Общество

COVID-19 отне живота на журналистката Димка Ташкова

  29.12.2020 14:54  
COVID-19 отне живота на журналистката Димка Ташкова
Димка Ташкова/ в средата/заедно със съпруга си Стефан Иванов/вдясно/ и спортния журналист от Черноморски фар Стефан Кацаров по време на 100-годишния юбилей на медията през септември

Днес след непродължително боледуване на 76 г. възраст почина журналистката Димка Ташкова. Тя не успя да се пребори с коварната болест. Новината за нейната кончина оповести в социалната мрежа съпругът й Стефан Иванов.

"Няма я вече! Отиде си мирно и тихо от този свят. Не можа да се пребори с коварната болест. А така и се искаше да живее, да се радва на света", написа Иванов на профила си.

Родена и отрасла в Бургас, професионалната кариера на Ташкова започва като детска учителка, преминава като актриса в Кукления театър, за да се отдаде до края на живота си на журналистиката. Дълги години работи във вестник „ Черноморски фронт”. Съоснователка е на вестник „ Бургас днес”. Кореспондент на вестниците „Нова светлина” и „ Труд”. Професионалният и път е свързан и с вестник „Свободен бряг” и други бургаски издания. Журналистическата кариера приключва като завеждащ „Връзки с обществеността” на кмета Йоан Костадинов.

След пенсионирането си Димка Ташкова се отдава на писателска дейност – издава десетина книги с разкази, новели и романи. Последната и книга остана недовършена.

Димка Ташкова е носител на Почетен плакет на град Бургас и на почетен плакет на Съюза на българските журналисти.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията