Петък, 26 Фев 2021
    
Бургас Общество

COVID-19 отне живота на журналистката Димка Ташкова

  29.12.2020 14:54  
COVID-19 отне живота на журналистката Димка Ташкова
Димка Ташкова/ в средата/заедно със съпруга си Стефан Иванов/вдясно/ и спортния журналист от Черноморски фар Стефан Кацаров по време на 100-годишния юбилей на медията през септември

Днес след непродължително боледуване на 76 г. възраст почина журналистката Димка Ташкова. Тя не успя да се пребори с коварната болест. Новината за нейната кончина оповести в социалната мрежа съпругът й Стефан Иванов.

"Няма я вече! Отиде си мирно и тихо от този свят. Не можа да се пребори с коварната болест. А така и се искаше да живее, да се радва на света", написа Иванов на профила си.

Родена и отрасла в Бургас, професионалната кариера на Ташкова започва като детска учителка, преминава като актриса в Кукления театър, за да се отдаде до края на живота си на журналистиката. Дълги години работи във вестник „ Черноморски фронт”. Съоснователка е на вестник „ Бургас днес”. Кореспондент на вестниците „Нова светлина” и „ Труд”. Професионалният и път е свързан и с вестник „Свободен бряг” и други бургаски издания. Журналистическата кариера приключва като завеждащ „Връзки с обществеността” на кмета Йоан Костадинов.

След пенсионирането си Димка Ташкова се отдава на писателска дейност – издава десетина книги с разкази, новели и романи. Последната и книга остана недовършена.

Димка Ташкова е носител на Почетен плакет на град Бургас и на почетен плакет на Съюза на българските журналисти.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник