Неделя, 28 Мар 2021
    
Айтос

Мартин Бенов е Треньор №1 на община Айтос за 2020 година

  27.12.2020 12:34  
Мартин Бенов е Треньор №1 на община Айтос за 2020 година

За втора поредна година айтозлии избраха за Треньор №1 Мартин Бенов, треньор в Клуба по спортна акробатика "Орел" - Айтос. Бенов събра 84% от всички подадени гласове в надпреварата между седемте номинирани треньори за 2020 г.

Роден е през 1981 г. в Плевен. Треньор е на шампионската двойка мъже Антон Станчев и Янко Иванов. Изключителен професионалист, влага знания, умения и опит за развитието на айтоската школа по спортна акробатика. Бивш състезател, представял достойно Айтос и България на национални, европейски и световни състезания.

Вторият резултат от е-гласуването е за Ружди Ахмед - председател на Управителния съвет и треньор в Спортен клуб по борба "Айтос". Роден е през 1967 год. Завършил е Спортното училище в гр. Бургас и Националната спортна академия гр.София. Ружди Ахмед е майстор на спорта, многократен републикански шампион, който предава опита си в свободната борба на айтоските деца. През 2020 г. е и треньор по проект на клуба, финансиран от програмата „Спорт за децата в свободното време” от ММС. Номиниран е и от ФК „Бяла река” с. Тополица за Треньор №1.

Старши треньора на футболния отбор на ФК ,,Вихър" - Айтос - юноши старша възраст Борис Николов айтозлии са поставили на трета позиция. За него местната футболна общност казва, че е невероятен педагог и специалист. Треньор е в Детско-юношеската школа в Айтос от 10 години.

Катя Цанева - треньор в Клуба по спортна акробатика "Орел" - Айтос заема престижната четвърта позиция. Цанева е с близо 40-годишен опит като треньор. Изградила е като спортисти и личности немалко шампиони. И през 2020 г. със същата енергия и професионален опит продължава да отстоява авторитета на айтоската школа като една от най-успешните в България.

Следва едно име легенда - Димчо Данов, доскоро треньор в детско-юношеската школа на ФК ,,Янтра" .

Габрово. През 2020 г. Данов е старши треньор на футболния отбор – деца (подготвителна група) на ФК ,,Вихър“ Айтос. Опитният треньор се завърна в родния град, на терена, на който постигна първите си футболни успехи, за да предава майсторството си на младите футболни надежди на Айтос.

Веднага след Данов името си между най-добрите треньори за тази година записа Драгомир Иванов. Роден е през 1951 година и един от ветераните в  баскетбола. През 2020 г. тренира два от отборите на БК „Вихър” – отбора  минибаскетбол момчета до 10 г. и минибаскетбол момчета до 12 г..

За титлата Треньор №1 в надпреварата влезе и 25-годишната Анел Шериф -  най-младият треньор в айтоската баскетболна школа. На първенството в Истанбул печели шампионската титла, три пъти е бронзова медалистка с отборите на "Нефтохимик" и "Овергаз", и веднъж печели бронз от Републиканско първенство за подрастващи! Треньор е на най-малките - минибаскетбол, момичета във възрастовата група 9 -11 годишни.

 


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията