Събота, 27 Мар 2021
    
Бургас

Ваксинирани лекари в КОЦ-Бургас: Хора, последвайте нашия пример, предпазете себе си и близките си

  27.12.2020 11:13  
Ваксинирани лекари в КОЦ-Бургас: Хора, последвайте нашия пример, предпазете себе си и близките си

Георги РУСИНОВ

 

В КОЦ-Бургас няколко лекари вече са с поставени ваксини против COVID-19. Днес в морския град започна поставянето на първите ваксини на медици от всички болнични заведения.

Завеждащият COVID-19 сектора в КОЦ-Бургас д-р Теодор Попов говори пред медии преди да се ваксинира. Той сподели, че иска да се чувства напълно защитен.

„Апелирам повечето хора да последват нашия пример. Да защитят техните близки и да има по-малко хора в болниците. Страшно е, когато влезем по време на дежурство да виждаме хора, които се задушават и да не можем да им помогнем на някои от тях“, заяви той.

Д-р Попов посочи, че се е информирал за ваксината далеч преди да им бъдат раздадени листовките.

„Следя западната преса. Това според мен е ваксина като всяка друга. Проблемът е че няма яснота какво може да се случи в дългосрочен план. Самата технология за този вид ваксинации се подготвя от доста време. Пандемията от коронавриус беше удобен момент да се използва тази частица от РНК за това заболяване. Сега ще видим колко дълго ще трае имунитета“, коментира лекарят.

Колегата му д-р Николай Киселков, който също работи в ковид отделението в КОЦ-Бургас посочи, че мотивът да се ваксинира е даденият му шанс да е един от първите, който ще е максимално защитен, а по този начин ще предпази и близките си.

„Това е шанс, който не трябва да бъде изпускан. Сега след като знам, че ще бъда защитен вече няма от какво да се притеснявам, поне от това заболяване. Призовавам всички лекари и граждани също да се ваксинират, когато имат възможност. Надявам се, че всеки ще има такъв шанс“, сподели още той.

Днес трябва да бъдат ваксинирани 15 служители на КОЦ-Бургас.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията