Неделя, 28 Мар 2021
    
Бизнес Любопитно

Коледа идва с безплатни видеоигри и големи намаления

  25.12.2020 17:11  
Коледа идва с безплатни видеоигри и големи намаления

Георги РУСИНОВ

 

Тази година Коледа идва една идея по-рано, що се отнася до големите намаления на видеоигри, показа проверка на „Черноморски фар“. Обвързано с локдауна в почти цял свят, доста онлайн магазини и платформи пуснаха дни по-рано промоциите си. На места намаленията достигат до 80%. Идеята е, че така и така голяма част от хората ще посрещнат празниците вкъщи със семействата си, то поне да имат възможности за забавления. Офертите са както за конзоли, така и за компютри.

В един известен български сайт например доста от актуалните заглавия в гейминг света в момента се продават на доста примамливи, предвид наближаващата Коледа, цени. Независимо дали за конзола, или компютър, футболните фенове могат да закупят най-новата FIFA 2021 за 79.99 лева, вместо за 120 лева. Има и далеч по-големи оферти, като последните игри от Star Wars поредицата за по 40 и 60 лева, които иначе също държат цени над 100 лева. Любителите на мрачните фентъзита пък могат да започнат историята си в Diablo 3 само за 45 лева.

Това е на българския пазар, като, разбира се, офертите са стотици и могат да бъдат разгледани в интернет. Подобни цени, приравнени в български лева, държат и европейските, и американските пазари за видеоигри.

Тук обаче идва най-коледната новина. Американската платформа Epic Games ще раздава в продължение на 15 дни по една безплатна видеоигра на ден. Янките са известни в цял свят и трупат все повече фенове благодарение на това, че от доста време всяка седмица дават по една или две безплатни игри. Заглавията са по-стари от най-горещите игри, но това не пречи на милиони хора да се сдобиват с оригинални продукти без да дават и една стотинка за тях. От 17 декември стартира „геймърската Коледа“, както наричат вече 15-дневната кампания на Epic. В рамките на този период американците обещават и че игрите в платформата ще достигнат до 75% намаление.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията