Четвъртък, 25 Мар 2021
    
Айтос

Васил Едрев: Въпреки пандемията, Община Айтос изпраща една успешна година

  24.12.2020 11:52  
Васил Едрев: Въпреки пандемията, Община Айтос изпраща една успешна година

Георги РУСИНОВ

 

„Може би една от най-трудните години не само за мен, а за всички българи и целия свят, заради това което сполетя човечеството“. Така определи отминаващата 2020-а година кметът на Община Айтос Васил Едрев пред „Черноморски фар“.

Въпреки пандемията според него обаче годината е била изключително успешна за общината.

„Реализирахме страшно много проекти и то най-вече инфраструктурни. Успяхме да получим помощ от правителството и за много други. Това са новата детска градина, новата градска градина, нови улични настилки в 9 населени места“, поясни Едрев.

Градоначалникът изброи и свършеното от неговата администрация.

„От проектите, които реализирахме през годината отчитам уличните настилки, с които града ни придоби един добър вид. Пречиствателната станция е един от най-големите проекти, които общината изобщо е реализирала. Водоснабдяване в населени места за 6 млн. лева направихме. Проектите са финализирани и пред Акт 16. В едно друго населено място, където 30 години нямаше вода отново по европрограмите успяхме от деривацията на Камчия да го захраним и хората са доволни“, каза той.

Във финансово отношение Община Айтос е стабилна, въпреки трудната година и за граждани, и за бизнес, смята кметът.

„Успяхме да овладеем ситуацията, да затегнем коланите и да ограничим разхода на средства. Спазвали сме всички епидимиологични мерки. С каквото сме могли да помогнем на бизнеса, Общински съвет го е взел като решение“, заяви още кметът и добави, че най-голямата награда за една община, админстрация и ръководител е да виждаш светлината в погледа на хората, когато правиш нещо за тях.

„Пожелавам на айтозлии и вашите читатели много здраве и весели празници, макар че няма да са същите като преди“, завърши Едрев.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията