Петък, 26 Фев 2021
    
Бургас

Бургаски шофьори недоволстват: Отнасяме глоби, докато купуваме елхи

  23.12.2020 20:07  
Бургаски шофьори недоволстват: Отнасяме глоби, докато купуваме елхи

Михаил КОЛЕВ

 

Тази година закупуването на елха в едно от традиционните места за това в Бургас – ПМГ-то, остави горчив вкус в някои от бургазлии, научи вестник „Черноморски фар”. Местата за паркиране на автомобил в района недостигат, а когато през почивните дни няма синя зона, то тя е перманентно заета.

С желание да допринесе за коледното настроение в семейството си, наш читател заяви, че отивайки да закупи дръвче, след лутане в района, паркирал в тясна улична в бизост до Коджакафалията. По негови думи се е забавил не повече от пет минути, а когато се върнал при колата си, забелязал, че тя е вдигната от репатриращ автомобил.

След безуспешен спор, че липсва знак, който забранява спирането или паркирането, автомобилът му е отнесен на „Наказателни паркинги”. На касата той забелязва и други подобни на неговата съдба шофьори, които се възмущавали, че във въпросния район, където се продават елхите (б.а. едно от малкото тази година в Бургас) няма къде да се паркира или спре. Някои от недоволните са били категорични, че ще си търсят правата по съдебен път.

В издадения от служителите фиш посоченото нарушение е „пречка”, а нашият читател твърди, че е паркирал автомобила си в „глуха” уличка в платно до други коли, а останалото платно е било свободно за движение.

Бургазлията задава въпроса дали мястото е подходящо за продажбата на елхи – то е зона с интензивен трафик на автомобили и липса на паркоместа. Според него това решение е нодообмислено или умишлено е взето от общинските служители, предвид това, че хората ще бъдат принудени да извършат нарушение и ако има такова, ще последва санкция, като сумата не е никак малка.   

„Не е и никак случайно това, че се разпространяват вицове от типа: Само в България линейката може да пристигне за 40 минути, а „Паякът” за пет”, казва още читателят ни, който също обмисля дали да не си търси правата по съдебен път.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник