Вторник, 30 Мар 2021
    
Бургас

Бургаски шофьори недоволстват: Отнасяме глоби, докато купуваме елхи

  23.12.2020 20:07  
Бургаски шофьори недоволстват: Отнасяме глоби, докато купуваме елхи

Михаил КОЛЕВ

 

Тази година закупуването на елха в едно от традиционните места за това в Бургас – ПМГ-то, остави горчив вкус в някои от бургазлии, научи вестник „Черноморски фар”. Местата за паркиране на автомобил в района недостигат, а когато през почивните дни няма синя зона, то тя е перманентно заета.

С желание да допринесе за коледното настроение в семейството си, наш читател заяви, че отивайки да закупи дръвче, след лутане в района, паркирал в тясна улична в бизост до Коджакафалията. По негови думи се е забавил не повече от пет минути, а когато се върнал при колата си, забелязал, че тя е вдигната от репатриращ автомобил.

След безуспешен спор, че липсва знак, който забранява спирането или паркирането, автомобилът му е отнесен на „Наказателни паркинги”. На касата той забелязва и други подобни на неговата съдба шофьори, които се възмущавали, че във въпросния район, където се продават елхите (б.а. едно от малкото тази година в Бургас) няма къде да се паркира или спре. Някои от недоволните са били категорични, че ще си търсят правата по съдебен път.

В издадения от служителите фиш посоченото нарушение е „пречка”, а нашият читател твърди, че е паркирал автомобила си в „глуха” уличка в платно до други коли, а останалото платно е било свободно за движение.

Бургазлията задава въпроса дали мястото е подходящо за продажбата на елхи – то е зона с интензивен трафик на автомобили и липса на паркоместа. Според него това решение е нодообмислено или умишлено е взето от общинските служители, предвид това, че хората ще бъдат принудени да извършат нарушение и ако има такова, ще последва санкция, като сумата не е никак малка.   

„Не е и никак случайно това, че се разпространяват вицове от типа: Само в България линейката може да пристигне за 40 минути, а „Паякът” за пет”, казва още читателят ни, който също обмисля дали да не си търси правата по съдебен път.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията