Сряда, 24 Мар 2021
    
Бургас Любопитно

Изчезнаха от магазините формичките за коледни сладки

  23.12.2020 16:21  
Изчезнаха от магазините формичките за коледни сладки

Дона МИТЕВА

Кулинарните демонстрации преди празниците тази година са неимоверно увеличени, както и снимките  в социалните мрежи на всякакви сладки изкушения за трапезата. Затова, че всяка жена покрай ограниченията на пандемията и липсата на МОЛ-ове и кафенета, където да се убива свободното време, започна да се упражнява в приготвянето на празнични сладкиши говори и фактът, че в Бургас изчезнаха формичките за сладки.

 Пластмасовите еленчета, елхички и дядоколедовци с които да се оформя тестото не могат да се намеря лесно по магазините. За сметка на това от седмица в социалната мрежа се размятват рецепти за коледни сладки. И всека уважаваща себе си домакиня показва колко успешно е украсила изкусно изпечените сладки. Дори се рекламират захарни моливи за рисуване върху печивата и колко цветовете са наситени. Дават се съвети за глазури и други тънкости.

Ако обичайно друга година болшинството семейства са залагали на готовите сладки, купени от професионални сладкари – сега мнозина дами се опитаха да се обуят в обувките на професионалистите.

Мини щолени, джинджифилови сладки, напукани сладки, просто коледни сладки и меденки – са само малка част от онези неща, които се приготвят в навечерието на празника за радост на онези, които демонстрират сръчността си и най-вече за онези, които ще ги опитат.

 


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията