Четвъртък, 25 Мар 2021
    
Бургас Любопитно

Доброто съществува: Пътничка разчувства шофьор на „Бургасбус” с мил жест

  23.12.2020 15:29  
Доброто съществува: Пътничка разчувства шофьор на „Бургасбус” с мил жест

Михаил КОЛЕВ

 

Във времена, когато доброто все по-рядко се среща по нашите географски ширини, една случка от Бургас показа, че то все още се притежава в сърцата на определени хора. Преди ден възрастна жена успя да разчуства шофьор на автобус от градския транспорт с жестта си към него.

Историята се разиграва на „Лакомата спирка” в комплекс „Меден рудник”, когато водачът на автобус Б12 спира, за да се качат пътниците. Сред тях е и една жена, която въпреки проблемите, които има с краката, тръгва отдалеч да тича, за да се качи. Макар и шофьорът да гони разписание, виждайки задаващата се в далечината пенсионерка, оставя вратите на автобуса отворени, за да се качи и тя в Б12.

И ако често подобни прояви се приемат за нормално от страна на „изчаканите” пътници, които дори не намират за необходимо да кажат едно „благодаря” на шофьорите, то не така стоят нещата с тази жена, на видима възраст над 60 години.

Тази постъпка успя да впечатли пътничката, която решава да отговори на доброто с добро, нещо, което вече по принцип почти не се случва. Жената отива до кабинката на шофьора, изказва своята благодарност и вади от чантата си два шоколада, които му подарява.

„Човекът беше видимо много изненадан и развълнуван, очите му се насълзиха. Самият той не очакваше такова отношение от страна на възрастната жена, която пътуваше само за една спирка, но намери време и счете за необходимо да се отблагодари. Определено това бе много рядко срещана и красива постъпка”, споделя мъж, станал свидетел на случката.

Останалите пътници във въпросния автобус също не са останали равнодушни към жестта на жената и са коментирали, че такива постъпки трябва да са по-често срещани в нашето ежедневие, защото напоследък обществото ни е все по-озлобено и негативно настроено, а добротата помежду ни е на изчезване...

А ръководството на „Бургасбус” от своя страна пожелава на всички, ползващи услугите на градския транспорт здраве, щастие, късмет и повече весели моменти през новата 2021 година.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията