Понеделник, 29 Мар 2021
    
Бургас

С реформите в администрацията Община Бургас спестява 400 000 лева

  21.12.2020 11:55  
С реформите в администрацията Община Бургас спестява 400 000 лева

Георги РУСИНОВ

 

Община Бургас ще спести сериозни разходи с реформите в администрацията, които в момента се гласуват от Общински съвет. Това обясни кметът Димитър Николов. Сливат се няколко общински предприятия в едно. Николов добави, че Бюджет 2021 ще бъде много труден и тежък и със сигурност ще е по-малък от сегашния поради много причини.

„Светът се променя и ако ние не участваме в тази промяна, толкова по-зле за администрацията. Отнасяме се отговорно към данъците на бургазлии. Ние обаче затова търсим непрекъснато възможност да оптимизираме разходите на администрацията. В случая ни чакат много докладни за оптимизиране на разходите на Община Бургас. Те касаят апарата и администрацията, не резултатите. Надяваме се чрез по-висок контрол и повече ползване на технологиите да спестим разходи“, заяви градоначалникът.

По думите му с промените в структурите на Община Бургас ще се спестят 400 000 лева от фонд работна заплата и 60 000 лева от други административни разходи.

„Такива реформи ще има и в щата на Община Бургас и търговските дружества. Подкрепяйте тази смела постъпка, защото иначе не ни чака добро бъдеще“, каза Николов.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията