Понеделник, 22 Мар 2021
    
Бизнес

Турция отряза българите за новогодишни купони

  19.12.2020 12:05  
Турция отряза българите за новогодишни купони

Дона МИТЕВА

Надеждата за купонджийско посрещане на новата 2021 година в съседна Турция рухна окончателно. А като цяло изобщо посрещането на Нова година зад граница няма да се случи за болшинството. „Остана отворена Африка – там може да се пътува, но пък струва много пари”, коментира Йоана Демирева, турагент.

До последния момент нейните клиенти, които й се доверяват от доста години очакваха, че ще им се случи приключението Турция, но уви. Преди дни тя получи писмо от своя контрагент, в което се казва: „Пиша ви относно новите мерки, които обяви правителството на Република Турция при провеждането на новогодишните празници.

Новите заповеди, гласят, че гражданите няма да  имат право за излизат навън от 9 часа вечерта местно време на 31.12.2020 година до 5 часа сутринта на 4.01.2021 година.

Също така се забранява организирането на всички групови мероприятия.

Като вземем предвид горепосочените мерки, взехме решение да анулираме всички резервации, които са постъпили при нас за Нова година. Смятаме, че това е най-разумното решение, което можем да вземем, тъй като на първо място е най-важно да запазим здравето на нашите туристи.”

Откакто има GoTravel, оттогава в речника ми няма фразата „Няма да стане“. Сега се налага да я произнеса. Без значение дали ще ни освободят, или не след 21.12 от наложените у нас мерки, Турция ни отказа да празнуваме там. Това е първата Нова година от 2014 насам, в която няма да отидем никъде”, казва Демирева, допълвайки, че и за Сърбия не си струва, защото ако кувертът струва триста лева, трябва да се дадат още допълнителни едни поне 200 за PCR тестове. Това оскъпяване и рискът от неизвестното просто не си струват. Такова е мнението на турагентката от Свети Влас. Нейното становище споделят повечето й колеги. Някои отиват и по-далеч, като прилагат мисленето, че не си струва и организирането на пътуване в страната, ако се сервира храна по стаите, при положение че мерките не бъдат разхлабени.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията