Вторник, 16 Мар 2021
    
Камено

След ковид-бум в дома в Русокастро: Създават допълнителни условия за персонала там

  15.12.2020 11:55  
След ковид-бум в  дома в Русокастро: Създават допълнителни условия за персонала там

Дона МИТЕВА

Шест фургона, оборудване за живеене се поставят в двора на детската градина в Русокастро. В тях ще бъдат настанени здравите хора от персонала на Дома за възрастни с умствена изостаналост в каменското село.

Писиар тестовете показаха, че  от 130 домуващи в него  52 потребители са с положителен тест. Заразените с Ковид -12 служители са 17.

„Оборудваме  фургоните и ги разделяме на два лагера – едните за персонала, който влиза и обслужва болните с Ковид, а другите за онези, които работят с незаразените. Има възможност за отделни вход и изход, достъп до тоалетна. Част от фургоните като спални, а останали с телевизори, кухня и всичко необходимо хората са се чувстват добре”, обясни кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Той, заедно с председателя на Общинския съвет Радослав Балтаджиев изказват своята благодарност към персонала на дома. „Нито един от тях не се отказа, всички продължават да работят. Ще направим всичко възможно да облекчим нелеката им задача. Огромна благодарност към всички тези хора”, категорични са управляващите общината.

Домуващите също са разделени – в две отделения са изолирани болните от вирусната инфекци, а в останалите са здравите. Двата потока не се пресичат.

 


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
90 не е равно на 30, г-н министър
  14.12.2020 10:41      

С тези 60 лева, които ще спестят съвестните ще си купят една част от лекарствата.