Вторник, 09 Мар 2021
    
Айтос

Спасяват айтоското село Карагеоргиево от наводнения

  08.12.2020 11:38  
Спасяват айтоското село Карагеоргиево от наводнения

Спасяват айтоското село Карагеоргиево от наводнения със спешна реконструкция на дерето в населеното място. Средствата за проекта са на стойност 652 хил. лв. и са отпуснати с постановление на Министерски съвет към бюджета на община Айтос.

При поройни дъждове през есента и лятото дерето, което се намира в регулацията на селото, не може да отведе водите и те заливат квартала около него. Последствията са наводнени жилищни сгради, унищожена реколта и напълно заличени улици. Това се повтаря всяка година и вече представлява сериозен проблем за жителите на с. Карагеоргиево.

Проектът е за реконструкция на западното дере. Ще бъдат изградени пасарелки, дерето ще бъде уширено. Има две улици, които буквално са пропаднали заради водата от дерето, която ги залива. Ще бъдат изградени и мостове за нормалното преминаване на автомобили и пешеходци.

Тъй като дерето минава през селото, предвидено е и изграждането на стоманена предпазна ограда. Дейностите по проектното предложение включват още прочистването на храстите и тревите, които усилват ефекта на преливане на водите.

Местните отдавна очакват този проект, най-вече - хората с увреждания, тъй като безопасно ще бъдат свързани улиците от двете страни на дерето.

НП

 


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Не беше сега моментът
  08.12.2020 18:26      

С постъпката си играчите на Нефтохимик лепнаха най-срамното петно на клуба в неговата историята