Петък, 31 Дек 2021
    
Общество

Юзджан Юмер, новият лидер на ДПС-Айтос: Силно вярвам, че сме добър екип, който предстои да се доказва с идеи и упорита работа

  30.11.2020 10:02  
  Юзджан Юмер, новият лидер на ДПС-Айтос: Силно вярвам, че сме добър екип, който предстои да се доказва с идеи и упорита работа

Юзджан Юмер e 44-годишен, с висше образование, бакалавър по Бизнес администрация и магистър по Публична администрация, женен, с двама синове.

- Г-н Юмер, как приехте доверието на своите съпартийци, и как се чувствате като лидер на ДПС?

- Искам да благодаря на всички членове, активисти и делегати на X-та отчетно-изборна конференция на ДПС-Айтос за доверието, което ми гласуваха и да ги уверя, че ще положа максимални усилия да оправдая доверието на суверена – хората и делегатите, които ме избраха за председател на Общински съвет на ДПС-Айтос.

-Кои са вашите приоритети през следващите години?

- Ние, от ДПС, като системен политически фактор на местно и национално ниво, сме си направили своят задълбочен анализ, относно проблемите на партийната структура, по населени места и в града. Въз основа на политическия анализ, за последните години от партияният живот на ДПС, има и такива проблеми, създавани изкуствено и целенасочено, срещу целостта и единството на партията от определени кръгове, насаждащи омраза и противопоставяне между хората. Но въпреки нашите «доброжелатели», ние сме и ще бъдем последователна и отговорна със своите решения политическа сила, обърната с лице към проблемите на хората, защото знаем, че местната власт, е и трябва да бъде най-близка до проблемите на жителите на община Айтос.

Един друг приоритет върху, който ще акцентираме, е да утвърдим авторитета и целостта на партията по населинте места, въпреки натиска и репресиите, на които са подложени наши активисти и членове на ДПС.

Заедно с моя екип ще работим за възстановяване на диалога между отделните партии и местната власт, в лицето на кмета на общината, за да не се взимат еднолични решения, които касаят бъдещето на жителите на цялата община.

- Парламентарните избори през м. март догодина ще бъдат първият тест за Вашето лидерство?

- Да, така е. На избори се вижда добрата организация на една партия. Мога да Ви уверя, че вече работим, за това членовете и симпатизантите на ДПС без страх и притеснение поради ред причини в нашата община, да упражнят своето право на глас за успеха на тези избори. Една от основните ми цели е пълна мобилизация на членовете на ДПС. Реално, ДПС е водеща политическа сила, колкото и да не се харесва на нашите „доброжелателите” в община Айтос, доказвали сме го не веднъж в годините назад, ще продължим да го доказваме и да бъдем в полза на жителите на община Айтос, без да ги делим на наши и Ваши.

- Вие, от кога сте член на ДПС? Какво Ви даде и на какво Ви научи ДПС?

-  Член съм в ДПС от 2000 г., като от тогава до настоящия момент съм заемал различни позиции в партийната йерархия и съм работил за утвърждаване на авторитета и единството на ДПС и хората през годините.

Моята партия ме научи на толерантност, уважение и това да не деля хората на етнически и религиозен принцип. Да не използвам езика на омразата и противопоставянето, който за съжаление се превърна в действащ политически инструмент, ползван от всички, извън ДПС за правене на политика, противопоставяйки хората едни срещу други, с цел извличане на политически дивиденти. Този модел на правене на политика, е бич на съвремието и ще се отрази пагомно на отношенията между хората. Именно това, заедно трябва да преодолеем.

- От колко членове се състои новото ръководство на ДПС-Айтос? И ново ли е наистина новото ръководство?

- Първото, което искам да кажа, е че в новото ръководство на ДПС-Айтос има приемственост между млади и стари, между опитни и такива с по-малко опит.
В ръководството има много нови лица - хора, с образование и професии, които не жалят силите и свободното си време, за да работят за каузата и идеологията наречена ДПС, защото ДПС в България се превърна в символ на демокрацията, символ на толерантността и символ на равнопоставеност между хората. Силно вярвам, че сме добър екип, който предстои да се доказва с идеи и упорита работа, в полза на жителите на община Айтос.

НП


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов честити на бургаските пенсионери
  01.10.2021 11:12      

Кметът на Община Бургас Димитър Николов отправя най-сърдечен поздрав към всички бургаски пенсионе