Сряда, 24 Фев 2021
    
Бургас

Детски градини поемат грижата на деца на медици в Бургас

  26.11.2020 15:01  
Детски градини поемат грижата на деца на медици в Бургас

Дона МИТЕВА

 

Сериозен е интересът към новата услуга деца на медицински лица в Бургас да се обучават в детски градини, докато родителите им са на работа. До момента има 40 заявки, като броят им постоянно се увеличава, разкри кметът на града Димитър Николов. Няколко забавачници в града бяха превърнати в място, където деца, които са в ясли или детски градини, както и ученици до 9-годишна възраст, да изпълняват своите задължения, докато настойниците им са на първа линия в битката с вируса. За малчуганите ще се грижат възпитателки и учителки, а градоначалникът е убеден, че децата са в сигурни ръце.

„Не очаквахме да има такъв интерес, оказа се, че буквално от всички болници в Бургас има запитвания от родители. Включително има и такива семейства, в които мъжът и жената работят в здравни заведения и за тях е още по-трудно някой от двама им да остане вкъщи с детето“, допълни Николов.

Детските градини, които до момента извършват тази дейност, са три на брой и не са избрани случайно. Те се намират в комплексите „Зорница“, „Меден рудник“ и квартал „Ветрен“ и са в близост до здравните заведения там, за да могат родители и деца да са близко едни до други. Именно поради добрата логистика към момента отпада вариантът училищен автобус да извозва дечицата, но въпреки това шофьори са в готовност за тази работа, добави кметът.

„Те ще са обгрижени, защото ние разчитаме на нашите професионалисти – възпитателки и учители. Чест им прави, че се отзоваха, никой от тях не отхвърли молбата ни. Намираме се в тежки времена и трябва да си помагаме. Това тяхно действие е много хубаво, на фона на всички лоши новини, които чуваме в момента", каза още бургаският кмет. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Валери Симеонов: Парковете са огнища на коронавирус
  25.11.2020 16:20      

Лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов коментира по време