Сряда, 24 Фев 2021
    
Спорт

Преразпределят 36 000 лева в бургаския спорт

  24.11.2020 13:58  
Преразпределят 36 000 лева в бургаския спорт

Георги РУСИНОВ

 

36 000 лева от непроведени спортни събития в Община Бургас ще бъдат разпредени в помощ на други спортове. Това решиха общинските съветници по време на сесията за ноември. Председателят на Спортната комисия Йордан Георгиев от БСП обясни, че има значителен брой мероприятия от спортния календар на общината, които тази година заради COVID-19 обстановката не се проведоха.

Това са шест различни турнира съответно на обща стойност от горепосочената сума, средствата за които остават в хазната. Затова Спортната комисия излезе с общо предложение.

„Преди няколко дни се проведе при стриктно спазване на мерките Международният турнир „Жулиета Шишманова“. Предлагаме да им дадем 10 000 лева като съфинансиране, тъй като те нямаха приходи от турнира. 10 000 лева предлагаме и за детско-юношеската школа на футболния „Черноморец“. Младежите играят в две групи, а клубът е един от малкото в страната, който заради COVID-19 спря да иска такси от родителите за децата. Имат нужда от подпомагане в тази посока. Волейболният „Нефтохимик“ 2010 има участва в европейските турнири. Там участието е по-скоро престижно и не получават много пари като във футбола. Тази година имаха разходи около 40 000 лева за участието си в Австрия. Затова предлагаме 16 000 лева за тях, за да компенсират разходите си“, обясни Георгиев.

Колегите му общински съветници приеха предложението на Спортната комисия и гласуваха парите да бъдат разходени по този начин.

Кметът Димитър Николов от своя страна призова това да са последните разходи, които се правят за спорт през тази година, тъй като здравеопазването в момента е национален приоритет.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Валери Симеонов: Парковете са огнища на коронавирус
  25.11.2020 16:20      

Лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов коментира по време