Понеделник, 22 Фев 2021
    
Бургас

Слънцето ще се показва рядко днес

  21.11.2020 09:39  
Слънцето ще се показва рядко днес

Днес ще е облачно и с умерен северен вятър ще нахлува студен въздух. Ще има слаби валежи, в Предбалкана и високите полета от сняг, а по поречието на Дунав и в Югоизточна България – от дъжд. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в източните райони до 10°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и продължава да се повишава, сочи справка в сайта на НИМХ.

Над Черноморието  ще e предимно облачно, в южните райони със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е облачно. Сняг ще вали главно в западната половина на Стара планина и там ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по най-високите части на масивите в Югозападна България - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

В неделя слънцето ще се покаже, но сутринта ще е особено студено. В много райони на Дунавската равнина и в Западна България температурите ще са около и под нулата, създавайки рискови ситуации по пътищата.

Неделята обаче ще е по-топла от съботата с температури от 5° до 10-11°.

Последната седмица от ноември ще е сравнително тиха, без валежи. Първите 2-3 дни сутрините ще са студени с отрицателни температури в Дунавската равнина и Западна България. През деня обаче слънцето ще сгрява до стойности между 5 и 10 градуса.

От средата на седмицата нататък ще има условия за мъгли привечер, нощем и рано сутрин, като в района около река Дунав видимостта ще е ниска най-дълго.

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Ясен Дараков пред „Черноморски фар“: Американското общество е разделено по отношение на фактите
  23.11.2020 14:34      

Един президент трябва да може да живее поне 10 години след мандата си, за да види последиците от своите решения