Четвъртък, 25 Фев 2021
    
Бургас

Бургаските диабетици получиха поздравления от бесарабски българи

  20.11.2020 12:50  
Бургаските диабетици получиха поздравления от бесарабски българи

Дона МИТЕВА

 

Трогателно обаждане са получили доброволците от сдружение „Диабетни грижи”, съобщи развълнувано Радка Жекова. „Тези хора живеят в момента в Украйна и много се развълнуваха да поговорим. Бяха изумени от това, че всичко правим доброволно и то във време на пандемия. Поздравиха ни за празника, прочели за сдружението и ни намериха координатите”, разказа Жекова.

Около световния ден за борба с диабета бургаското сдружение  получи множество обаждания и морална подкрепа за дейността си.

„Много ме зарадва обаждането и на наш 85 годишен член, един от тези, които наричаме „Златен фонд” и сочим като пример за по-младите диабетици, че може да се живее дълго с това заболяване, стига да се спазват правилата. Той ни разказа, че внукът му му е прочел интервюто във вестник „Черноморски фар”. Той ни благодари за грижите”, допълни Жекова.

Тя е категорична, че точно в този момент на пандемия, когато на изпитание са поставени всички хора, най-уязвимите, като диабетиците имат нужда от подкрепа. „Не само, че една част от нашите членове са сами и разчитат да им помагаме с доставка на лекарства, храна, но и всички имат нужда от добра дума, от кураж”, допълни сърцатата бургазлийка.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Валери Симеонов: Парковете са огнища на коронавирус
  25.11.2020 16:20      

Лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов коментира по време