Вторник, 23 Фев 2021
    
Бургас

„Бургасбус“ ще обмисли вариант за годишен пакет за пътуване

  20.11.2020 11:52  
„Бургасбус“ ще обмисли вариант за годишен пакет за пътуване

Георги РУСИНОВ

 

Общинският превозвач „Бургасбус“ ще обмисли вариант за въвеждане на годишен пакет за пътуване. Идеята беше на общинските съветници от НФСБ-Бургас. По време на обсъжданията в комисиите към Общински съвет – Бургас обаче се взе решение те да оттеглят докладната и да седнат на масата с инж. Петко Драгнев за преговори.

„Има детайли, с които трябва да се съобразят, за да не се изпадне в конфликт с нормативната база и приети вече тарифи сравнени с други групи пътуващи, с които вносителят не е бил запознат. Затова предложих да се оттегли сега докладната, за да може да се изчистят тези детайли. Вече, ако искат да си я внесат после пак в по-изчистен вид. Те се съгласиха. Ще направим една среща и ще се изкоментира тяхното виждане, ние ще кажем какво е възможно, за да се стигне до обща позиция“, обясни Драгнев пред репортер на „Черноморски фар“.

Идеята на общинските съветници бе да се създаде пакет от 365 пътувания, които да важат в рамките на една година, а цената на едно пътуване да е 1 лев. Мотивите им бяха, че във Варна и Пловдив например, където стандартът за живот е много по-висок, цената на билетчето е 1 лев.

Дали обаче ще има голям интерес към подобен пакет, ако той бъде създаден, Драгнев не е оптимист.

„Виждам, че в коментари в социалните мрежи има и „за“, и „против“ подобен целогодишен пакет. Самите вносители казаха, че надали ще има много търсене, защото цената е висока. В този смисъл, че наведнъж ще трябва да се дадат пари. Да, примамливо е, че ще е по-ниско еднократното пътуване, но в един момент ще трябва да се дадат доста пари напред. Затова искам да ги изкоментираме по-подробно тези неща“, посочи той.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Ясен Дараков пред „Черноморски фар“: Американското общество е разделено по отношение на фактите
  23.11.2020 14:34      

Един президент трябва да може да живее поне 10 години след мандата си, за да види последиците от своите решения