Четвъртък, 18 Фев 2021
    
Спорт

Ръководството на „Черноморец”: Наемът за стадиона ни съсипва

  19.11.2020 18:12  
Ръководството на „Черноморец”: Наемът за стадиона ни съсипва

Михаил КОЛЕВ

 

Наемът за стадиона и тренировъчните игрища ни съсипва, неговата цена трябва да падне наполовина. Това заявиха от ръководството на футболния „Черноморец” (Бургас) по повод информацията, че клубът все по-трудно изплаща месечния наем в размер на 6000 лева. Собственик на спортната база в квартал „Акациите” е ПСФК „Черноморец” на Митко Събев, което е в несъстоятелност и се управлява от кредитори. До момента „акулите" изцяло със свои средства издържат съоръжението.

От бургаския клуб добавиха, че синдичката на ПСФК-то дори е заявила, че наемът, който изплащат сега, бил нисък. Относно появили се слухове,че отборът щял да изкара до края на година, след което да обяви фалит, управата на тима обяви, че подобни приказки не са истина и няма как да се случи подобно нещо.

„Няма да обявим фалит, това са неверни твърдения. За разлика от други клубове, ние нямаме натрупани дългове, а сме на чисто”.

От щаба на „акулите са категорични, че няма да търсят други стадиони, където да провеждат своите домакински срещи през пролетния дял на шампионата в Трета лига. Имаме сериозни спонсори, които ни помагат и ни гарантират финансова сигурност, затова ще си изиграем всички оставащи домакинства на стадион „Черноморец”, без да търсим друга алтернатива, добавиха от ръководството на бургазлии.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Вивиана Асса: Между черно-белия и цветния Бургас
  15.11.2020 10:36      

Искам внуците ни да знаят кои сме и какъв е бил нашият живот