Сряда, 20 Яну 2021
    
Любопитно

Слънце и студен вятър днес

  15.11.2020 09:27  
Слънце и студен вятър днес

В неделя слънцето ще се показва по-често от събота. Сутринта по западното и централното поречие на Дунав и в ниските райони на страната има условия за мъгли или ниска облачност. През деня в централните и западните райони облачността ще намалява, на изток ще се задържи по-плътна. Температурите в топлата част на денонощието ще са в интервала 10-15 градуса. В планините ще е слънчево по високите части, с рехава облачност в по-ниските райони и със сутрешни мъгли в котловините. Температурите - от 3 до 10 градуса със студен вятър.

След сутрешните мъгли, в понеделник се очаква сравнително слънчево време с ниски температури в ранните часове и дневни стойности между 10 и 15 градуса. Първият ден на новата седмица ще е най-топлият.

От вторник до четвъртък страната ще попадне под влиянието на средиземноморски циклон с център, преминаващ югозападно от нас. Вятърът ще се усили. По-значителни количества валеж се очакват в Западна България и то предимно южно от Стара планина. В планините на Югозапад ще превали сняг. Прогностичните модели допускат снежна покривка до 15-20 сантиметра в Рила. Времето ще остане нестабилно до края на седмицата с валежи и през почивните дни.


Видео Общество
Любопитно
Общество
Започва захлаждане
  28.10.2020 08:24      

Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати