Четвъртък, 11 Фев 2021
    
Сунгурларе

Разширяват средното училище в Сунгурларе по проект

  12.11.2020 16:36  
Разширяват средното училище в Сунгурларе по проект

Община Сунгурларе спечели проект за разширяване на средното училище в града. Той е за пристрояване на учебни стаи в Средно училище ,,Христо Ботев“ в Сунгурларе по програма на Министерство на образованието и науката.

Одобреното финансиране е в размер на 759 320, 70 лева за пристрояване на нова застроена площ 210, 66 кв.м на 1 етаж в началната сграда на СУ „Христо Ботев“ и нова застроена площ 176 кв. м. на 1 етаж в централната сграда на СУ Христо Ботев“.

Така школото ще се сдобие с учебни стаи в начален и гимназиален етап на образование, оборудване и обзавеждане за тях. С допълнителните седем класни стаи към централната и към началната сграда на СУ ,,Христо Ботев“ ще бъдат разкрити места за обучението на още 158 деца. По този начин ще бъде преодолян съществуващия недостиг на места за обучение. Проектът ще създаде възможност на учениците да се учат в изградени специално за тази цел класни стаи, а не в преоборудваните до сега библиотека и складови помещения. Предвидено е увеличаване на състава на екипа и на двете сгради на училището.

Спечеленият проект е по Модул 2  „Държавни и общински училища - изграждане на нови сгради, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“ от Програмата на МОН „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на  детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022 г.).

Общината планира продължителност за реализиране на проекта в рамките на 13 месеца.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление