Понеделник, 30 Nov 2020
    
Айтос

Айтос избира онлайн най-добрите в спорта през 2020 -а

  12.11.2020 10:09  
  Айтос избира онлайн най-добрите в спорта през 2020 -а
Селин Али е единственият айтоски спортист, печелил приза на Община Айтос «Спортист №1\" в две последователни години. На снимката: Церемонията по награждаването - 2016 г.

Въпреки редуцираният брой на спортните състезания тази година заради COVID-19, Община Айтос традиционно ще организира онлайн избора на «Спортист, треньор и отбор» на 2020 година, научи «Народен приятел“.

В момента спортните клубове номинират най-добрите си състезатели, треньори и отбори за Годишната надпревара. Както и досега, гласуването ще продължи месец, а фаворитите, избрани от гражданите, ще бъдат обявени преди коледните празници.

Ще припомним, че до 2015 година най-добрите в спорта бяха определяни с анкетни карти - по точкова система и със сравнително малкия брой гласове на спортни деятели и треньори. За първи път през месец ноември 2016 година Община Айтос взе решение най-добрите в спорта да бъдат определени от гражданите с гласуване на онлайн платформата на официалния сайт на Община Айтос -  www.aytos.bg.

Няма възрастови ограничения, всеки гражданин на община Айтос ще може да посочи своя фаворит за «Спортист, треньор и отбор» на 2020 година. В сайта ще бъде публикувана информация за спортните резултати на номинираните през годината, предоставени от спортните клубове. Така гражданите ще могат да преценят кой от номинираните заслужава гласа им.

Гласуването стартира в средата на месец ноември. Предвид извънредната ситуация тази година, за официалното огласяване на резултатите през медец декември ще бъде избрана подходящата форма, която изключва събирането на много хора на закрито.

Ще припомним, че през последните две години призът «Спортист на годината» печелят двойки на Клуба по спортна акробатика "Орел" - Айтос. За «Спортист на 2018 г.», бяха номинирани 19 състезатели, между които айтозлии избраха за №1 женската двойка Дилара  Пачалъ и Жаклин Челебиева. Мъжката двойка на Клуба по спортна акробатика "Орел" - Айтос Антон Димитров Станчев и Янко Иванов Киров пък беше обявена за «Спортист № 1» на Община Айтос за 2019 година. Това се случи на тържествена церемония на 18 декември миналата година в Заседателната зала на Община Айтос. Близо 8000 души участваха в онлайн гласуването за «Спортист, треньор и отбор» на 2019 година. Номинираните за «Спортист №1» бяха 17.

В две последователни години пък - 2016-а и 2017 година, Годишната награда „Спортист №1“ на Община Айтос се гордее Селин Ниязи Али, която и до днес печели много национални, европейски и световни титли по ловна стрелба.