Петък, 19 Фев 2021
    
Бургас

Бургаски съветници се подготвят за виртуално заседание

  11.11.2020 14:41  
Бургаски съветници се подготвят за виртуално заседание
От пролетта съветниците заседават в зала \"Бойчо Брънзов\" и при противоепидемични мерки

Силвия Шатърова

Бургаските общински съветници ще заседават дистанционно за първи път. Това ще се случи на ноемврийското заседание, също като учениците, те ще влизат в специална онлайн платформа и ще дебатират в нея, ще имат достъп от дома или офиса.  По този начин ще се проведат и постоянните комисии. Модератори там ще са председателите им, които ще дават думата на отделните членове  за дебати, на самото  ноемврийско заседание модератор ще е председателят на местния парламент - проф. Севдалина Турманова.

Достъп до платформата ще имат кметът, заместниците и му и шефове на Дирекции към Общината, които също ще слушат комисиите и техните заседания, както и общественият посредник, каза пред „Черноморски фар“ председателят на Общински съвет - Бургас проф. Севдалина Турманова.

В момента има заболели от COVID-19 съветници, научи още изданието, още през октомври се заговори, че съветниците ще минат на дистанционна форма, за да се ограничат контактите  помежду им. Медиите ще слушат постоянните комисии и самото заседание през You tube канал.

„Убедена съм, че всички колеги ще се справят, те имат дигитални умения“, заяви още проф. Турманова.

За гражданите, които имат изказване, ще бъде направена специална виртуална стая в Общината, за да могат да се изкажат в нея, като бъдат изслушвани от съветниците, става ясно още за новите правила.

Питанията ще бъдат отново електронни, а съветниците ще ги получат отговорите си по пощите.

Виртуално ще се провеждат и останалите комисии към Общинския съвет - тези за търгове, ин витро и разпределяне на средствата за културни проекти. До всеки съветник са изпратени указания за работа в електронна среда от фирмата, която обслужва електронната система на Общинския съвет.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Вивиана Асса: Между черно-белия и цветния Бургас
  15.11.2020 10:36      

Искам внуците ни да знаят кои сме и какъв е бил нашият живот