Четвъртък, 11 Фев 2021
    
Бизнес Бургас

Заради онлайн обучението: 30% спад на приходите в „Бургасбус“

  10.11.2020 12:44  
Заради онлайн обучението: 30% спад на приходите в „Бургасбус“

Георги РУСИНОВ

 

30% спад в приходите е регистрирал общинският превозвач „Бургасбус“ след като гимназистите преминаха в онлайн обучение. Това обясни пред репортер на „Черноморски фар“ управителят инж. Петко Драгнев.

„Дните след като обявиха, че учениците след 7 клас няма да учат присъствено се усети около 30% спад в приходите. Пенсионерите са другите. И вървят заедно. В момента, в който кажат, че учениците няма да учат присъствено, пенсионерите явно от чувство за самосъхранение веднага ограничават пътуванията си. Неминуемо и това се отразява на приходите ни. Виждате, че и по болниците вече не може да се ходи“, обясни той.

От този четвъртък обаче гимназистите трябва да се върнат в клас, тъй като заповедта на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов изтича. Така реално топката се прехвърля в ръцете на областните щабове и на директорите затова дали да въвеждат онлайн обучение и за колко време.

По –рано през деня здравният министър заяви, че всички училища, в които има заболяемост над 20%, учениците ще минат в електронна среда на обучение независимо дали са 1-ви, 5 –и или 12-и клас. Това ще бъде включено в новата му заповед, която се очаква да бъде публикувана днес или най-късно утре.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление