Събота, 30 Яну 2021
    
Общество

Започва захлаждане

  28.10.2020 08:24  
Започва захлаждане

Циклон носи лошо време в Гърция и валежи в Югоизточна България

Започва промяна във времето. Над Южна Гърция преминава средиземноморски циклон, който ще засегне и нашата страна. За сряда южните ни съседи са обявили червен код за валежи и гръмотевици в централните и южните части на страната.

У нас в сряда денят ще започне с мъгливо време сутринта. Видимостта ще е понижена в ниските райони – покрай водоемите, в котловините и низините. Слънчевите часове ще са малко, тъй като от юг-югозапад облачността ще се увеличава. Тук-там южно от Стара планина следобед ще превали. Не се очакват силни пориви на вятъра, но температурите ще паднат леко и днес ще са в интервала 16-21 градуса.

В планините валежи се очакват следобед по южните склонове на Централна и Източна Стара планина, Родопите, Странджа и Сакар. Температури в топлата част на деня - от 6 градуса по високите части до към 13 в по-ниските райони.

През нощта и утре валежите ще продължат, засягайки предимно южните и източните райони на страната. По-значителни количества се очакват в Югоизточна България. До петък дневните температури ще останат в интервала 15-20 градуса. Захлаждането ще е по-осезаемо през почивните дни в резултат на студен фронт. Петък и събота ще е ветровито със силни пориви на студен северозападен вятър, най-добре изразен в Дунавската равнина. Събота и неделя валежите ще са символични, но ще е прохладно.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте