Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас

Ветренци се вълнуват дали ще имат достъп до „Минералните бани“

  27.10.2020 17:38  
Ветренци се вълнуват дали ще имат  достъп до „Минералните бани“

Георги РУСИНОВ

 

Ще имат ли достъп до „Минералните бани“ жителите на квартал „Ветрен“? Това питат общинските съветници Милен Ненчев и Боян Дяков от НФСБ. В писмо до администрацията двамата посочват, че по време на среща с местните им е бил поставен въпросът относно етапа на проект и изграждане на експозиционен и демонстрационен център „Минералните води Акве Калиде“.

„Хората се интересуват по-конкретно от достъпа до спа центъра. Допреди години в квартал „Ветрен“ съществуваше обществена баня с минерален басейн, която при изграждането на туристически център „Акве Калиде“ бе премахната. Жителите на квартала желаят да продължат да ползват благата на местните минерални извори. На 21.06.2019-а входирахте докладна за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода от находище „Бургаски минерални бани“ в квартал „Ветрен“, в която е упоменато, че Община Бургас подготвя проектно предложение по приоритетна ос „Регионален туризъм“. Процедурата е „Развитие на туристически атракции“, пишат съветниците.

Ненчев и Дяков продължават с това, че съгласно цялостната концепция на проекта експозиционният и демонстрационният център ще са на различни нива с отделни входове. В сутерена ще са останалите помещения, предвид че те са на нивото на археологията. В новата туристическа  дестинация ще има два басейна.

Общинските съветници питат на какъв етап е проектът и ще имат ли достъп ветренци до минерални води.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил