Неделя, 31 Яну 2021
    
Бургас

Дарителска кампания в Бургас търси дом на кучета от приюта

  21.10.2020 18:12  
Дарителска кампания в Бургас търси дом на кучета от приюта

Георги РУСИНОВ

Дарителска кампания в Бургас търси дом на кучета от общинския приют. Организатор е бургазлийката Дария Хулка, която е един от активните защитници на бездомните животни. Кампанията се провежда в двора на заведение „Waffle House“, собственост на бившата фолк изпълнителка Вероника.

„Кампанията стартира добре. Има интерес от страна на бургазлии, независимо от началния час, който беше 16:00 часа в делничен ден. Въпреки това, който прецени, че има желание да помогне, намери начин да дойде. Продължаваме до 20:30 часа. Очакваме хората, които работят след 18:00 часа да заповядат. Ние ще ги чакаме тук заедно с Марти и Дара“, обясни Хулка пред репортер на „Черноморски фар“.

Марти и Дара са две от лицата на общинския приют. Изключително добри и с изградени навици, но незабележими. Малко са като цяло желаещите да осиновяват от приют. Затова тази кампания има за цел да се закупят 4Д тестове, тестове за гана, ваксини, обезпаразитяване. Всичко, което не е в бюджета на общинския приют.

„По този начин опитваме да помагаме. Те там все пак ги изхранват, кастрират ги, грижат се за тях. Средствата ще отидат в приюта за закупуване на всичко необходимо, за да могат кучетата да бъдат изпратени навън“, посочи организаторът.

За разлика от България, в редица европейски страни хората имат изградения навик да помагат на бездомни животни и осиновяват. Такива са дори и големи кинозвезди като Жан-Клод Ван Дам, който тези дни се застъпи за съдбата на тримесечно чихуахуа от България. Актьорите Христо Шопов и Асен Мутафчиев трябваше да присъстват на събитието, но отлагане на постановката им в Бургас промени плановете им. Двамата също са любители на животните и осиновители.

В общинския приют в момента има над 100 кучета. Целта на организаторите на такива кампании е набиране на средства за необходимите процедури, за да могат най-накрая четириногите да намерят мечтания си дом. За съжаление извън пределите на родината, която ги изхвърля на улицата.

„Нашата цел е да помогнем на колкото можем повече кучета, според зависи от събраните средства. Разбира се, че една кампания не е достатъчна, но такова нещо не е правено досега в Бургас в този му вид. Имаме произведения на изкуството и част от средствата от закупуването им също отиват за каузата. Жулиета Колева е автор на всички тези произведения. Тя самата е човек, който обича животните, осиновила е и помага на бездомни. Затова решихме да стартираме това събитие с нея“, каза Хулка.

Собственичката на заведението пък е направила щедро дарение от 200 лева за каузата.

„Предвиждаме и в бъдеще такива кампании, защото виждаме, че са успешни“, завърши организаторът Дария Хулка.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте