Понеделник, 23 Nov 2020
    
Крими

И Апелативен съд – Бургас остави в ареста молдовския шофьор на камион, обвинен в смъртта на трима

  20.10.2020 16:14  
И Апелативен съд – Бургас остави в ареста молдовския шофьор на камион, обвинен в смъртта на трима

Георги РУСИНОВ

 

Апелативен съд – Бургас остави молдовския шофьор на камион Октавиан Бедиян в ареста. На втора инстанция бургаските съдии потвърдиха решението на ямболски си колеги. Бедиян е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на трима души. Инцидентът е от сутринта на 9 октомври, близо до ГКПП-Лесово. Тогава микробус с пътници за Турция се блъсна в спрелия ТИР на Бедиян и загинаха трима души. Други 16 пострадаха сериозно от катастрофата.

Той и защитниците му обжалваха решението на Окръжен съд – Ямбол, твърдейки, че не е необходимо той да е в ареста, тъй като им два възможни адреса, на които може да остане – един в София и един с Слънчев бряг. Според тях Бедиян не е нарушавал Закона за движение по пътищата и не се обръща достатъчно внимание на действията на шофьора на микробуса.

От Прокуратурата обявиха жалбата на молдовеца и адвокатите му за неоснователна. Според Държавното обвинение има достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението, в което е обвинен. Освен това имало опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Самият Бедиян през сълзи обясни, че се е опитал да помогне на хората и, че не е бягал, както и че още е в шок от случилото се.