Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас

Жълт код за бурно море днес в област Бургас

  20.10.2020 08:33  
Жълт код за бурно море днес в област Бургас

Днес сутринта в повечето райони ще е студено с минимални температури между 0° и 5°, в равнините и по високите полета ще се образува слана, в Източна България ще са по-високи – от 7° до 10°. През деня ще бъде предимно слънчево, над Югоизточна България с по-значителна облачност и там на отделни места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове на места в равнините видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България до умерен.

След студеното утро, през деня ще се затопли и максималните температури ще са 13°-18°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Жълт код за ниски температури е обявен в 15 области в страната за 20 октомври. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. 

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. За област Бургас е обявен жълт код за вълнение на морето, което ще достигне 3-4 бала.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил