Неделя, 31 Яну 2021
    
Спорт

Съветници предлагат в Арената да има Стена на спортната слава

  19.10.2020 12:13  
Съветници предлагат в Арената да има Стена на спортната слава

Общинските съветници от групата на Движение „България на гражданите“ Живко Табаков, Манол Тодорв, Стоян Грозев и Костадин Андонов предлагат в новата спортна зала „Арена Бургас“ да бъде изградена Стена на спортната слава. Целта е тя да увековечи постиженията на шампиони и медалисти в олимпийските спортове на най-престижните спортни състояния – олимпиади, световни и европейски първенства.

„Вярваме, че изграждането на подобна Стена на спортната слава няма да е само лице на Бургас пред гостите на града, но и място, където съвременните деца отклонят поглед от компютърните игри и чатове в сайтове със застрашаващо влияние и ще отворят сърцата си за спортен дух в различни дисциплини. Бургазлии от всички възрасти ще разказват с гордост на поколенията за постиженията на своите съграждани. Това ще е мястото, които би могло да събуди нови стремежи за нови успехи в областта на спорта, ще стимулира, поучава и възпитава с примера на минало и настояще“, пишат съветниците в своята докладна записка до Общински съвет - Бургас.

Според тях чрез експозицията всеки посетител ще може да се почувства горд с миналото на града и неговите хора, да обогати познанията си на съгражданите си и да възбуди в себе си и децата на Бургас атлетичен дух и спортен хъс.

„Експонатите, разположени в Стената на спортната слава и личните истории, които е крият зад тях, ще ни карат признателно да склоним глава пред силата на бургаския спортен дух“, пише още в докладната.

Фондовете на Стената на славата могат да бъдат придобити чрез дарения от известни бургаски спортисти, състезатели и спортни деятели по примера на Музея на спорта в София и много други.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте