Сряда, 21 Oct 2020
    
Култура Общество

Балетист от операта с коронавирус

  16.10.2020 10:38  
Балетист от операта с коронавирус

От ръководството на Държавна опера – Бургас съобщиха, че един от артистите в балетния състав е дал положителна проба за коронавирус.

По повод установеното заболяване на артист-балетиста, е уведомена Регионалната здравна инспекция,  и са взети необходимите санитарни мерки,  дезинфекцират  се всички помещения, а съставът на балета, както и всички установени контактни лица, са поставени под 14-дневна карантина, с цел превенция на разпространението на вируса.

Концертът, обявен за 18-и октомври – рециталът на Минчо Минчев и Людмил Ангелов, ще се състои. Залата ще бъде подложена на пълна дезинфекция, а двамата именити солисти не са били контактни с балетиста от ансамбъла на Бургаската опера. Молим, всички присъстващи на рецитала, да носят предпазни маски, каквото е било изискването и досега. Според изискванията на Здравното министерство, разположението на местата е съобразено с изискуемата дистанция между посетителите.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата