Вторник, 24 Nov 2020
    
Общество

Борисов: КПП-та няма да има, маски и дезинфекция - да

  14.10.2020 14:27  
Борисов: КПП-та няма да има, маски и дезинфекция - да

Той призова гражданите да останат отговорни

 

"Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим, предаде Нова ТВ. Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения". Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на заседанието на МС в сряда.

"Тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква и институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия", заяви още министър-председателят.

За да бъде осигурено лечението на всеки нуждаещ се от лечение български гражданин, кабинетът реши да отпусне 2,1 милиона лева за закупуването на лекарството "Ремдесивир". 

"Предоставихме също 14 милиона лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от COVID-19. С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства – 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се осигурят лаптопи и да се обезпечи учебният процес във всичките му форми", обяви министър Вълчев.

Отпускат 14 млн. лв. за компютри за учители и ученици

"Образованието е наша основна грижа и приоритет. Правим всичко възможно то да е достъпно и качествено за всички български деца във всяка една обстановка. По европейски програми ще осигурим още 80 000 компютри", допълни премиерът.


Анкета

Притеснява ли ви втората вълна от коронавирус?


Резултати

Мнения

Мнения
Ясен Дараков пред „Черноморски фар“: Американското общество е разделено по отношение на фактите
  23.11.2020 14:34      

Един президент трябва да може да живее поне 10 години след мандата си, за да види последиците от своите решения