Неделя, 31 Яну 2021
    
Бургас Култура

Националното сдружение на общините отличи Бургаската опера

  13.10.2020 17:14  
Националното сдружение на общините отличи Бургаската опера

Заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи едно от почетните отличия „Протегната ръка“ на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). То е за костюмерите на Държавната опера в Бургас, които вместо костюми за предстоящата премиера на балета „Жизел“, в средата на март спешно започнаха да шият предпазни маски и да ги даряват безвъзмездно на нуждаещите възрастни и поставени под карантина хора. От тяхно име признанието получи директорът на Бургаската опера Александър Текелиев.

„Радвам се, че с Националното сдружение на общините гледаме в една посока. Вярвам, че красотата на реални жестове като този наистина има силата да спаси света“, каза при връчването на наградата зам.-министър Румен Димитров. Той отбеляза, че на първа линия, заедно с нашите медици, са и хората на изкуството и духа, които заслужават цялата благодарност на публиката.

Специалната награда тази година е учредена по решение на УС на НСОРБ в израз на признателност към личности, институции и фирми, допринесли за справяне на общините с кризата с коронавируса. Носителите на наградата получиха отличието на специална церемония в Бояна в Деня на българската община - 12 октомври.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте