Събота, 31 Oct 2020
    
Бургас Култура

Националното сдружение на общините отличи Бургаската опера

  13.10.2020 17:14  
Националното сдружение на общините отличи Бургаската опера

Заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи едно от почетните отличия „Протегната ръка“ на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). То е за костюмерите на Държавната опера в Бургас, които вместо костюми за предстоящата премиера на балета „Жизел“, в средата на март спешно започнаха да шият предпазни маски и да ги даряват безвъзмездно на нуждаещите възрастни и поставени под карантина хора. От тяхно име признанието получи директорът на Бургаската опера Александър Текелиев.

„Радвам се, че с Националното сдружение на общините гледаме в една посока. Вярвам, че красотата на реални жестове като този наистина има силата да спаси света“, каза при връчването на наградата зам.-министър Румен Димитров. Той отбеляза, че на първа линия, заедно с нашите медици, са и хората на изкуството и духа, които заслужават цялата благодарност на публиката.

Специалната награда тази година е учредена по решение на УС на НСОРБ в израз на признателност към личности, институции и фирми, допринесли за справяне на общините с кризата с коронавируса. Носителите на наградата получиха отличието на специална церемония в Бояна в Деня на българската община - 12 октомври.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил