Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас

В Световния ден на сърцето: Измериха кръвното на кмета Димитър Николов

  29.09.2020 14:14  
В Световния ден на сърцето: Измериха кръвното на кмета Димитър Николов

Михаил КОЛЕВ

 

Датата 29 септември е приета като Световен ден на сърцето. Бургас също отбеляза тематичния ден, като от болничното заведение „Сърце и мозък“ организираха безплатно измерване на кръвното за бургазлии и гости на града. Специални шатри са поставени до Часовника, където всеки желаещ може да провери кръвното си налягане. Сред гостите на инициативата бе и бургаският кмет Димитър Николов, който също реши да провери моментното си здравословно състояние. Апаратът отчете, че той е с много добро кръвно – 110/70.

„На този ден мога да призова да водим по-здравословен начин на живот и да спортуваме повече. Бургас има достатъчно добра инфраструктура за спорт. Трябва да следим как се храним и да сме по-малко под стрес. Така бургазлии ще бъдем по-здрави и ще имаме по-малко главоболия относно нашето здраве. Аз вярвам, че с добрите специалисти и новите инвестиции в нови болници в Бургас ще се подобрят не само здравната ни инфраструктура, но и здравето на всички бургазлии“, каза Николов.

Той коментира и новите рекордни за областа 64 случая на заболели от коронавирус, както и желанието му в Бургас освен УМБАЛ и белодробната болница, частни здравни заведения също да могат да приемат пациенти с COVID-19. Това най-вероятно ще стане факт, след като от Министерството на здравеопозването са дали зелена светлина относно това предложение на градоначалника. 

"Няма място за паника, нека бургазлии да спазват мерките. Започваме по-сериозни проверки в градските автобуси. Цял свят е обхванат от тази пандемия, мисля че Бургас ще се справи успешно с тази криза", добави кметът Димитър Николов. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил