Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Любопитно

Легенда на „Черноморец” и жена му отбелязаха 60 години от сватбата

  29.09.2020 10:41  
Легенда на „Черноморец” и жена му отбелязаха 60 години от сватбата

Иван СИМЕОНОВ

 

Легендата на футболния „Черноморец” (Бургас) Рали Халачев и съпругата му Мария отпразнуваха своята диамантена 60-годишна сватба през септември. И двамата са бивши спортисти, като именно спортът е станал причина за запознанството им.

Бати Рали, както го наричат всички, които го познават и уважават, е известен футболист на бургаския „Ботев”, впоследствие „Черноморец”. Местен патриот, цялата му кариера е преминала в отбора на „акулите”, въпреки че е имал и други възможности извън Бургас, където да продължи развитието си.

Той е с основен дял за влизането на отбора в „А” група през 1965 година. От спортно семейство е, двамата му братя също са известни футболисти. По-големият се казва Димитър, а по-малкият – Тотко, но той носи друга фамилия – Дремсизов.

След приключването на футболната си кариера Бати Рали дълги години работи като треньор и спортен деятел в любимия си „Черноморец”, както и в чужбина.

Съпругата му Мария е баскетболистка в „Ботев” (Бургас). Още като ученичка, на 17 години, е носител на сребърен медал от Републиканското първенство за жени. Впоследствие е отдадена на семейството и работата си – уважаван учител е.

Рали и Мария се радват на дъщеря и син, на внуци и правнуци. Създали са здраво и сплотено семейство, което с успех се бори и преодолява трудностите в живота. Близките и приятелите им им пожелават още дълги години здраве и семейно щастие.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил