Понеделник, 26 Oct 2020
    
Общество

Приятели и читатели на „Черноморски фар“ дариха ново оборудване на Спешното отделение на УМБАЛ -Бургас

  25.09.2020 15:51  
Приятели и читатели на „Черноморски фар“ дариха ново оборудване на Спешното отделение на УМБАЛ -Бургас

Нова носилка бе дарена на Спешно отделение на УМБАЛ Бургас от благотворителната кампания по случай  тържеството на  100-годишнината на вестник "Черноморски фар". Вестникът посвети юбилея си на каузата да събере средства за ново оборудване за отделението, което посреща над 35 000 пациенти годишно. Най-спешните нужди бяха нова носилка-легло за транспортиране на пациенти и манипулационна маса. Събраната сума от 2205 лв. бе достатъчна и за двете, включително и за още 19 нови инструмента - ножици, хирургични пинсети, терие.

Носилката може да се използва и за легло, с възможност да се повдига гърбът. Тя е и с регулируема височина, което изключително ще улесни персонала при преместването на пациенти от линейките. Снабдена е със стойка за системи.  Манипулационните маси също не достигат, особено след отделянето на т.нар. ковид-изолационна.

Днес дарението пристигна в Спешно отделение и бе прието от завеждащия д-р Здравка Инджова, в присъствието на главния редактор на вестник "Черноморски фар" Силвия Шатърова. "Черноморски фар" е събитие в историческия и културния живот на града ни, като кореняк бургазлийка се чувствам свързана с вестника, а сега се отнасям към него още по-емоционално. От името на колегите и пациентите благодаря на всички дарители!", сподели тя.

Припомняме, че като социално ангажирана медия за пореден път изданието призова гостите си на партито, което се проведе на 11 спетмври да не носят подаръци, а да се включат в благотворителната иницатива за закупуване на количка за инструменти.

 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил