Събота, 06 Фев 2021
    
Айтос Руен

Сага пред край: Разрешиха ремонта на пътя Айтос – Провадия

  17.04.2020 12:49  
Сага пред край: Разрешиха ремонта на пътя Айтос – Провадия

Георги РУСИНОВ


Дългоочакваният ремонт на пътя Провадия – Дъскотна – Айтос най-накрая ще се случи, показва репортерска проверка на „Черноморски фар“. Министерство на регионалното развитие и благоустройството е издало разрешение за строеж, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ може да започне ремонтните дейности на 33-километровата отсечка, която подлежи на ремонт.

От години тя е в окаяно състояние, а всъщност представлява най-удобната връзка между Южна и Северна България. Около въпросният ремонт пък се създаде цяла сага. Обществена поръчка за целта бе обявена още преди две години. Прогнозната стойност надхвърля 20 милиона лева, а финансирането е осигурено по Европейската програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Ремонтите, които трябваше да стартират още миналото лято обаче така и не се случиха. Причина за това бе обжалване на поръчката от други фирми участници.

Кметът на Община Руен, която е най-засегната от състоянието на пътя, Исмаил Осман отказа да коментира темата пред наш репортер, въпреки че е приоритетна за общината. Навръх Нова година дори премиерът Бойко Борисов посети планинската община и основна част от разговора тогава бе именно сагата около пътя. Осман тогава получи обещание от премиера ремонтните дейности да стартират април-май.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син